Diabetes

Verantwoord sporten voor diabetici

Van Soest Fysiotherapie en Fitness heeft 2 medewerksters in dienst die de opleiding gevolgd hebben tot Diabetes Fit instructeur, Karin van Neerven en Mariëlle van Meijel.
Het programma duurt een jaar en omvat: sport, educatie en voedingsplan. Het programma heeft tot doel om de leefstijl van de deelnemers blijvend te veranderen. De bloedsuikers zullen dalen en de negatieve gevolgen van diabetes kunnen verminderen. De educatie bestaat uit 12 lessen van een half uur, het sporten gebeurt bij het fitnesscentrum van ‘van Soest Fysiotherapie en Fitness’ en het programma wordt verder begeleid door de fitness-instructeurs, een diëtiste, podotherapeute en praktijkondersteuner huisartsen.
Vanaf 2007 zijn er elk jaar groepen van start gegaan en zijn nog volop in beweging. De deelnemers zijn erg tevreden over de resultaten.

Uit artikel Peel en Maas: De eerste groep van 7 deelnemers is op 11 september 2007 begonnen. De resultaten zijn erg goed en de deelnemers zijn zeer tevreden. Mevrouw Truus Huys uit Vredepeel vertelt: ‘Ik ben in september met dit programma begonnen en ik heb nog geen enkele les gemist. We hebben een fijne groep en kunnen volop informatie uitwisselen. Ik wist al best veel van mijn ziekte maar in de lessen werd op een prettige manier wat dieper op de stof ingegaan. Ik heb er veel van geleerd. Doordat je meer van diabetes weet ga je bewuster met de ziekte om. En wat ik heb belangrijkste vind: door het programma en met name de fitness spuit ik nu bijna 2/3 minder insuline! Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben en blijf, ook nadat het programma geëindigd is, gewoon doorgaan met mijn fitness. Ik ben zo enthousiast dat ik het iedereen wil aanraden.’

Wilt u een afspraak maken voor de fitness-intake of heeft u vragen?
Bel met Karin of Mariëlle 0478 – 541622 of mail.