Obesitas

Speciale lessen voor mensen met overgewicht.
Stop met lijnen, kom in beweging!

Sinds 2010 hebben wij een programma speciaal voor mensen met overgewicht. Deze cursus van 1 jaar is onder leiding van twee gediplomeerde begeleidsters, Karin van Neerven en Mariëlle van Meijel-Litjens. Zij hebben de opleiding gevolgd om mensen met obesitas te begeleiden.

Doel van de bewegingscursus is om plezier te krijgen in bewegen
U gaat voelen wat spieropbouw en conditie doen voor je lichaam. Cursisten voelen zich zelfverzekerder, bewuster en gezonder. Gewichtsverlies is natuurlijk fijn maar de nadruk van de cursus ligt op het plezier krijgen in bewegen. In educatie-lessen en bewegingslessen krijgen de deelnemers uitleg over de oorzaken van het welbekende jojo-effect en over gezonde voeding en het nut van spieropbouw. Het is nu al duidelijk dat bij de deelnemers het vetpercentage daalt en het spierpercentage stijgt. Meer spieren en minder vet zorgen voor een betere verbranding en een gezonder lijf.

Reactie van een van de deelnemers:
“De onderlinge sfeer is heel goed. De begeleiding is prima en met een vrolijke noot. Mede daardoor word je gestimuleerd om ook echt te komen sporten. Het inhalen van toch gemiste lessen wordt gemotiveerd zodat je op schema blijft met conditie opbouwen.
Afvallen lukt de ene keer wel, de andere keer niet, maar de conditie wordt wel steeds beter. Vroeger moest ik enkele keren rusten tijdens het dweilen van de kamer, nu gaat het in één keer. Ik heb nu veel meer uithoudingsvermogen, minder rugklachten en VEEL meer lucht. Daar was het me om te doen. Het fitnessen is op die manier geen plicht maar een uitje met als bonus dat je ook nog eens stress wegwerkt”.

Wilt u een afspraak maken voor de fitness-intake of heeft u vragen?
Bel met Karin of Mariëlle 0478 – 541622 of mail.