Betreffende de vergoeding voor fysiotherapie voor mensen die bij MENZIS verzekerd zijn:

Vanaf 1 januari 2023 hebben wij geen contract meer met MENZIS. Dit betekent voor mensen die bij MENZIS verzekerd zijn dat de behandelingen nog deels vergoed worden. Wilt u onze fysiotherapiebehandelingen helemaal vergoed krijgen dan kunt u naar een andere zorgverzekeraar overstappen.

Fysiotherapie houdt u in beweging

Lichamelijke klachten ontstaan vaak ten gevolge van sporten, een ongeval, ziekte, een verkeerde werkhouding of gewoon omdat u een dagje ouder wordt. Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie is de oefentherapie. Deze is erop gericht om:
– uw bewegingsomvang van gewrichten zoals knieën en schouders te verbeteren;
– uw spierkracht te vergroten;
– uw lichaamscoördinatie te verbeteren;
– uw houding te verbeteren;
– uw ademhalingstechniek te verbeteren;
– u te leren lichamelijk te ontspannen.
De oefeningen die u in onze praktijk leert, herhaalt u thuis of in onze fitnessruimte. Zo weet u snel wat de beste manier van bewegen is en krijgt u weer vertrouwen in uw eigen lichaam. Dat is de basis voor een toekomst met zo weinig mogelijk klachten of zelfs helemaal geen. Wij leren u zo goed mogelijk om te gaan met klachten en geven u advies en voorlichting hoe u verantwoord kunt bewegen en sporten.
Als u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft komt u in aanmerking voor fysiotherapiebehandelingen bij u thuis.
Onze fysiotherapeuten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister.

Fysiotherapie en verzekering

  • Iedereen die aanvullend verzekerd is krijgt een aantal behandelingen vergoed. Hoeveel behandelingen, hangt af van uw zorgverzekering.
  • Deze vergoedingen hebben geen effect op het eigen risico.
  • Voor fysiotherapie kunt u rechtstreeks bij ons terecht. U heeft dus geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?
Bel 0478 – 541622 of mail ons.